Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina [ Objavio: O.Z. ]

09. 06. 2019. 09:27   >>  09:26

TEHERAN SAOPŠTIO

Iran nastavlja s izvozom nafte uprkos sankcijama

Iran će nastaviti da izvozi naftu putem nezvanične ili nekonvencionalne prodaje, uprkos američkim sankcijama, saopštio je ministar za naftu Bijan Namdar Zanganeh.

Početkom maja su Sjedinjene Američke Države (SAD) ukinule ustupke koji su se odnosili na osam zemalja - Kinu, Južnu Koreju, Grčku, Indiju, Italiju, Japan, Tajvan i Tursku, da bi mogle nastaviti s kupovinom iranske nafte, ne kršeći pritom američke sankcije donesene jednostrano protiv Irana prošle godine.

"Postoji mogućnost nezvanične ili nekonvencionalne prodaje. Ona je tajna, jer bi je, da za nju znaju, SAD odmah obustavile", kazao je Zanganeh, prenosi SEEbiz.

Zanganeh je odbio da iznese i najmanji detalj o prodaji nafte, dodavši da ne planira da objavi nikakve brojke dok se sankcije ne ukinu.

Američki predsjednik Donald Trump u maju prošle godine povukao je SAD iz Međunarodnog nuklearnog sporazuma sklopljenog 2015. u Beču, istoremeno uvevši niz ekonomskih sankcija protiv Irana, posebno usmjerenih na naftni sektor.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније