Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ n1; Objavila: M.M ]

06. 06. 2019. 19:15   >>  19:13 2

PREDSJEDNIK RUSIJE

Putinu "ok" što nije pozvan na godišnjicu Dana D

Ruski predsjednik Vladimir Putin ne uzbuđuje se što nije pozvan na obilježavanje 75. godišnjice savezničkog iskrcavanja u Normandiji u Francuskoj, datuma koji je poznat kao Dan D.

"Nema nikakvog skrivenog značenja", rekao je Putin odgovarajući na pitanja novinara zašto nije pozvan na svečanost u Normandiju kojom je danas obilježena 75. godišnjica ove akcije u Drugom svjetskom ratu. 

"Ni mi ne pozivamo sve na svaki događaj", dodao je Putin.

Nekadašnji Sovjetski Savez nije učestvovao u iskrcavanju u Normandiji.

Politički lideri Francuske, Velike Britanije, SAD-a i Kanade odali su počast veteranima savezničkog iskrcavanja u Normandiji u junu 1944. godine, najveće operacije pomorskog i vazdušnog desanta u istoriji kojom je otvoren put oslobađanju Evrope od okupacije nacističke Njemačke.

Svečanosti u Normandiji prisustvovali su Tereza Mej, Emanuel Makron, Donald Tramp i kanadski premijer Džastin Trudo.

Iskrcavanje u Normandiji planirano je mjesecima i dobro skrivano od nacista, uprkos činjenici da je zahtjevalo ogromnu mobilizaciju industrijskih kapaciteta i ljudstva. Hiljade savezničkih padobranaca je pod okriljem noći iskočilo iza njemačkih položaja odbrane obale.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније