Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

05. 06. 2019. 21:10   >>  21:09

TAJLAND

Parlament izglasao da lider vojne hunte ostane premijer

Parlament Tajlanda je večeras izglasao da premijer Prajut Čan-oča, koji je 2014. preuzeo vlast vojnim udarom, ostane na toj funkciji, pokazuju zvanični rezultati.

Predsjednik donjeg doma parlamenta objavio je da je Prajut Čan-oča dobio 500 glasova, a kandidat koalicije antivojnih partija Tanatorn Juangrongruangkit 244 glasa.

Prajuta je na parlamentarnim izborima u martu kandidovala stranka Palang pračarat koju podržava vojska. Ona je na tim izborima zauzela drugo mjesto, osvojivši 116 mandata u donjem domu parlamenta.

Izbora Prajuta Čan-oče bio je očekivan jer se premijer bira zajedničkim glasanjem donjeg doma sa 500 poslanika i 250 senatora, koje je postavila vojna hunta na čijem je on čelu.

Kao vođa vojne hunte u prethodnih pet godina, Prajut Čan-oča ukinuo je ustav i ograničio slobode medija, političkog okupljanja i izražavanja mišljenja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније