Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

02. 06. 2019. 23:45   >>  23:46

TENZIJE

Sukobi policije i vjernika na Dan Jerusalima

Pripadnici izraelskih snaga bezbjednosti sukobili su se sa muslimanskim vjernicima na najosetljivijem svetom mjestu u Jerusalimu.

Policijski portparol Miki Rozenfeld je rekao je da su Palestinci bacali kamenice i stolice na izraelske snage, na praznik Dan Jerusalima, kojim se obiljeležava osvajanje jerusalimskog Starog grada u Šestodnevnom ratu 1967. godine.

Sukobi su izbili nakon što su izraelski nacionalisti posjetili sporno mjesto koje je sveto i za Jevreje i za muslimane.

Jevreji ga zovu Brdo hrama jer su se tamo nekada nalazili drevni jevrejski hramovi.

Sada su tamo džamije Al-Aksa, treća po značaju u islamu i Kupola na stijeni i muslimani ga zovu Uzvišeno utočište (Haram al-Šarif).

Napetost je visoka na ovaj praznik koji se ove godine poklapa sa krajem svetog muslimanskog mjeseca posta Ramazana.

Izraelci organizuju marš kroz Stari grad povodom Dana Jerusalima i policija je u visokoj pripravnosti kako bi se izbjeglo nasilje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније