Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, objavila B.B. ]

30. 05. 2019. 22:57   >>  23:10

U NESREĆI NA DUNAVU

Poginulo pet članove iste porodice iz Južne Koreje

Južnokorejski mediji javljaju kako su među žrtvama u sudaru brodova na Dunavu u blizini Budimpešte, vjerovatno djed i baka, njihove dvije kćeri i šestogodišnja unuka. Oni se službeno smatraju nestalima, no lokalni službenici poručuju kako je sve manje nade da je neko preživio, a južnokorejski magazini već su ih proglasili mrtvima.

Prema pisanju dva južnokorejska magazina, jedna od kćeri je 38-godišnja kozmetičarka koja je ovim putovanjem roditeljima htjela da zahvali što ponekad pričuvaju svoju unuku. Na evropsku turu trebao je da krene i njen suprug, ali je na kraju, ipak, ostao kod kuće, jer im se zbog posla nije mogao pridružiti. Sada je na putu za Mađarsku zajedno sa porodicama drugih žrtava.

Prema podacima turističke agencije koja je organizovala putovanje, na brodu su bili i brat i sestra. Brat je nestao, a sestra je spašena. Kako prenosi portal hgv.hu, radi se o 28-godišnjaku koji je prvi put u svom životu bio izvan Južne Koreje.

Među putnicima su bila i tri penzionera iz korejskog ministarstva unutrašnjih poslova u ranim šezdesetim. Prema dosadašnjim podacima jedan od njih je spašen.

Mađarski mediji jutros javljaju kako je sedam osoba poginulo, dok se traga za još 21 osobom nakon prevrnuća turističkog broda na Dunavu u Budimpešti, odmah ispred parlamenta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније