Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

28. 05. 2019. 19:19   >>  19:22 1

UKRAJINA

Zelenski vratio državljanstvo Sakašviliju

Novi predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski vratio je danas državljanstvo te zemlje bivšem predsjedniku Gruzije i ukrajinskom opozicionaru Mihailu Sakašviliju.

Zelenski, komičar koji je prošle nedjelje stupio na dužnost poslije ubjedljive pobjede u drugom krugu izbora, danas je potpisao ukaz o vraćanju državljanstva Sakašviliju, koje mu je 2017. godine oduzeo doskorašnji predsjednik Ukrajine Petro Porošenko, navodi Asošiejted pres.

Sakašvili je podržavao Zelenskog tokom kampanje i izrazio nadu da će mu državljanstvo biti vraćeno kada on postane predsjednik.

Sakašvili je u Gruziji 2003. predvodio mirne prozapadne proteste koji su doveli do smjenjivanja njenog predsjednika Eduarda Ševernadzea, da bi od januara 2004. do novembra 2013. godine bio šef te džave koju je potom napustio.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније