Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, Objavila: R.P. ]

26. 05. 2019. 16:27   >>  16:27

VELIKA BRITANIJA

Još troje konzervativaca ušlo u trku za premijera

Još troje britanskih konzervativaca tokom vikenda, ušlo u trku za nasljednika Tereze Mej, koja je u petak podnijela ostavku, a spekuliše se da umjereni konzervativci pokušavaju da spriječe bivšeg šefa diplomatije Borisa Džonsona, koji je favorit, da sjedne na to mjesto.

Bivši ministar za Bregzit DominiKkRab, Andrea Ledsom, koja je u prethodnom kabinetu bila zadužena za organizaciju vladinih poslova u Donjem domu parlamenta, i ministar životne sredine Majkl Gov, najavili su da namjeravaju da zamijene Terezu Mej.

Rab je za BBC rekao da će se boriti za pošteniji sporazum o Bregzitu sa EU-om, ali da će, ako to ne bude moguće, Britanija iz Unije u oktobru izaći bez sporazuma.

Ko će izvesti Britaniju iz EU?

"Da bi se Bregzit sproveo uspješno, potrebni su fokus, disciplina i odlučnost", napisao je Rab u članku za list Mejl on Sandej. "Kao bivši advokat u ministarstvu vanjskih poslova i ministar za Bregzit ja imam iskustvo."

Ledsom je za Sandej Tajms rekla da takođe podržava Bregzit bez dogovora, ako je to neophodno.

"Mislim da mogu ponuditi odlučno i saosjećajno vođstvo, koje je potrebno našoj zemlji", kazala je Andrea Ledsom. "Bila bih ponosna da vodim našu veliku stranku i služim vam kao premijerka", napisala je Ledsom (56) na Twitteru.

Gov je takođerpotvrdio da će se kandididovati za čelnika konzervativaca, rekavši da je "spreman da sprovede Bregzit i da voditi ovu veliku zemlju".

Glavni zadatak novog premijera biće vođenje procesa istupanja te podijeljene države iz Evropske unije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније