Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, objavila B.B. ]

25. 05. 2019. 18:50 >> 18:51

NA BALIJU

Proradio vulkan na planini Agung

Vulkan planine Agung na indonežanskom ostrvu Baliju, ponovo je eruptirao, što je izazvalo otkazivanje noćnih letova prema Australiji, te podigao u nebo veliki oblak pepela, objavili su tamošnji zvaničnici.

Vulkan je izbacivao lavu i stijene na tri kilometra, a pepeo je padao po mnogim selima, kazali su zvaničnici. Za sada nema dojava o unesrećenima.

Vlasti su podijelile 50.000 maski kao mjera opreza, iako je nivo uzbune bio nepromijenjen, i nije bilo evakuacija.

Fotografije Agunga preko noći prikazale su stup pepela i svjetleće lave u krateru vulkana, koji se uzdiže preko 3.000 metara iznad Balija.

Krajem 2017. godine vlasti su podigle nivo uzbune nakon porasta vulkanskih aktivnosti na Agungu, što je uzrokovalo evakuacije i saobraćajni haos. Nivo uzbune od tada je umanjen, ali Agung je svejedno povremeno znao da erumpira, što je onemogućilo vazdušni saobraćaj.

Velika erupcija 1963. usmrtila je više od 1.000 ljudi i uništila nekoliko sela.

Ostrvo Bali, poznato kao surfersko odredište s predivnim plažama i hramovima, godišnje privuče gotovo pet miliona turista.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније