Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: M.M ]

22. 05. 2019. 22:28   >>  22:29 1

EUROPOL

Razbijena jedna od najvećih evropskih kriminalnih grupa

Jedna od najvećih evropskih kriminalnih grupa, umiješana u trgovinu narkoticima, pranje novca i ubistva, razbijena je, saopštila je danas Evropska policijska kancelarija (Europol).

Procenjuje se da je kriminalna mreža, koju su vodili Litvanci i drugi državljani EU, zaradila oko 760 miliona dolara od 2017. do 2019. godine, navela je agencija EU, prenosi Si-En-En.

Policija je 15. i 16. maja pretresla 40 kuća i uhapsila 22 osumnjičene osobe u četiri zemlje, a u racijama je učestvovalo više od 450 policajaca i carinika iz Litvanije, Poljske, Velike Britanije i Španije.

U akciji je zaplijenjeno oko devet miliona dolara u gotovini, kao i dijamanti, zlatne poluge, nakit i luksuzna vozila.

Operacija kodnog imena "Ledolomac" rezultat je istrage započete 2016.

Kao vođa grupe osumnjičen je 48-godišnji Litvanac koji je navodno nadgledao krijumčarenje droge i cigareta u Veliku Britaniju i slanje prljavog novca u Poljsku.

Pošto je navodno opran u mjenjačnicama novac je investiran u nekretnine u Španiji i drugim zemljama.

Prema dokumentu Europola iz 2017. godine, u EU je pod istragom oko 5.000 međunarodnih kriminalnih grupa.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније