Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

22. 05. 2019. 21:43   >>  21:41

SOMALIJA

Najmanje devet mrtvih u bombaškom napadu

U samoubilačkom bombaškom napadu islamskih ekstremista u Mogadišu danas je poginulo najmanje devet osoba, među kojima je bivši ministar spoljnih poslova Somalije, saopštila je policija.

U eksploziji automobila-bombe u blizini predsjedničke palate povrijeđeno je više od 13 ljudi, a većina poginulih su vojnici, navela je policija.

Bivši šef diplomatije Husein Elabe Fahije koji je poginuo u eksploziji bio je savjetnik aktuelnog predsjednika Somalije Mohameda Abdulahija Mohameda Farmađa.

Odgovornost za napad u Mogadišu preuzela je somalijska ekstremistička pobunjenička grupa Al-Šabab, navodeći da su na meti bila vozila sa vladinim zvaničnicima.

Automobil-bomba je eksplodirao kod bezbjednosnog punkta u blizini predsjedničke palate dok su vojnici vršili bezbjednosne provjere vozila na glavnom putu.

Al-Šabab, grupa povezana s Al Kaidom, često izvodi bombaške napade u Mogadišu blizu predsjedničkog kompleksa i u hotelima u kojima često borave zvaničnici vlade i stranci.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније