Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

22. 05. 2019. 22:08   >>  22:13

MINISTAR NAJAVIO

Francuska neće ići protiv Huaveja

Francuski ministar ekonomije Bruno Le Mer rekao je danas da se njegova zemlja neće "usmjeriti" protiv kineskog telekomunikacionog džina Huaveja, sa kojim su SAD riješile da prekinu poslovanje, i da će voditi računa da se garantuje suverenitet zemlje i njen pristup najboljim tehnologijama.

"Nećemo se usmjeriti na bilo koju kompaniju. Danas ima mnogo operatera koji rade na 4G tehnologiji sa Huavejom", rekao je Le Mer u razgovoru za Frans Enfo (France Info).

On je rekao da je stav Francuske drugačiji od Amerikanaca po tom pitanju.

Kada je riječ o 5G tehnologiji Le Mer je rekao da se radi o istinskom tehnološkom iskoraku koji je bitan za automobile bez vozača, za predmete povezane preko interneta, i da će ona imati uticaj na svakodnevni život.

"Pazićemo na to da ne bude moguće miješanje, da se održi naš suverenitet a istovremeno želimo da garantujemo najbolji tehnološki pristup za naše kompanije i pojedince", rekao je Le Mer.

Američki predsjednik Donald Tramp odlučio je prošle nedjelje da zabrani izvoz američkih tehnoloških proizvoda nekim kompanijama koje se smatraju "rizičnim" za nacionalnu bezbjednost. Američki gigant Gugl, čiji android sistem oprema ogromnu većinu pametnih telefona u svijetu, objavio je u nedjelju da će morati da prekine veze sa Huavejom zbog te odluke. SAD su suspendovale primenu odluku na tri mjeseca a bi dali vremena američkim firmama da se prilagode.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније