Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

22. 05. 2019. 11:04   >>  11:04 1

GRUBO VRIJEĐANJE

Sjeverna Koreja Bajdena nazvala budalom

Sjeverna Koreja je nekadašnjeg američkog potpredsjednika Džoa Bajdena danas nazvala "budalom niske inteligencije" i "imbecilom lišenim osnovnih kvaliteta ljudskog bića" nakon što je kandidat za predsjednika SAD sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una u govoru označio kao tiranina.

Državna agencija KCNA je saopštila da je Bajden uvrijedio državni vrh Sjeverne Koreje i učinio "nedopustivu i ozbiljnu politički motivisanu provokaciju".

Bajden je na otvaranju kampanje u Filadelfiji u subotu optužio predsjednika SAD Donalda Trampa da se zbližava s "diktatorima i tiranima" poput Kima i ruskog predsjednika Vladimira Putina.

"Ono što je izgovorio je samo sofizam imbecila lišenog osnovnih kvaliteta ljudskog bića, a kamoli političara. Neprestano se priča o njegovoj kandidaturi kojoj ne treba da se nada jer je budala niske inteligencije", navela je sjevernokorejska agencija.

Dodaje se i da je to što Bajden "hvali samog sebe kao najpopularnijeg predsjedničkog kandidata dovoljno da nasmije mačku".

Još uvijek nema reakcija iz Bajdenovog štaba, vjerovatno zbog toga što je u SAD noć.

Sjeverna Koreja je tokom proteklih godina često grubo vrijeđala američke i južnokorejske političare zbog navodnih uvreda na račun državnog vrha ili neprijateljskih diplomatskih i vojnih poteza. Tako je na primjer nekadašnji predsjednik SAD Barak Obama bio nazvan "majmunom" a nekadašnja južnokorejska predsjednica Park Geun-hje "prostitutkom".

U vrijeme velikih napetosti zbog sjevernokorejskih raketnih proba 2017. godine, Kim Džong Un je Trampa nazvao "mentalno poremećenim senilnim Amerikancem", nakon što je ovaj izjavio da bi SAD "potpuno uništile Sjevernu Koreju" ako bi bile primorane da brane sebe ili svoje saveznike.

Ipak, predstavljanje Trampa u Pjongjangu je značajno popravljeno kada su 2018. pokrenuti pregovori s Vašingtonom i Seulom o odustajanju od nuklearnog arsenala u zamjenu za ekonomsku pomoć i bezbjednosne garancije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније