Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

21. 05. 2019. 20:47   >>  20:52

TRAŽI NOVE SANKCIJE

Kremlj upozorio Zelenskog

Kremlj je danas upozorio novog predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, koji je od SAD zatražio nove sankcije Rusiji, da to neće doprinijeti rješavanju konflikta na istoku Ukrajine.

"Takva retorika neće pomoći Ukrajini da riješi problem koji ima na jugoistoku", izjavio je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov, aludirajući na sukobe između ukrajinskih snaga bezbjednosti i proruskih pobunjenika u kojima je od 2014. stradalo oko 13.000 ljudi.

Portparol Kremlja je rekao da samo Ukrajina može da riješi sukobe na istoku te zemlje, ako se pridržava mirovnog sporazuma postignutog u Minsku 2015. godine.

Dodao je da SAD ne mogu da utiču na taj dogovor, već je na Ukrajini da riješi taj sukob.

Zelenski (41) je juče zvanično stupio na dužnost predsjednika Ukrajine nakon pobjede u drugom krugu izbora. Njegov prioritet je okončanje konflikta u istočnoj Ukrajini.

"Sami ne možemo da prebrodimo rusku agresiju", rekao je Zelenski na sastanku sa nekoliko američkih zvaničnika na marginama inauguracije. Novi predsjednik je rekao da treba "pojačati sankcije" Rusiji.

Američka delegacija, koju je predvodio ministar energetike Rik Peri, pomenula je sankcije protiv gasovoda Sjeverni tok 2, projekta koji će udvostručiti kapacitete isporuke gasa između Rusije i Njemačke, preko Baltičkog mora, čime se izbjegava snabdijevanje preko Ukrajine.

Peri je rekao da se SAD protive tom gasovodu i da postoji mogućnost da američke vlasti uvedu sankcije preduzećima u vezi sa Sjevernim tokom 2.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније