Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavio: M.M ]

21. 05. 2019. 14:43   >>  14:43 1

ISTRAŽNI BIRO

Pokrenuli istragu protiv Porošenka

Ukrajinski Državni istražni biro pokrenuo je istragu o mogućoj državnoj izdaji od strane bivšeg predsjednika Petra Porošenka, izjavila je direktorka tog tijela.

 

Kako je precizirala Olga Varčenko, radi se o događajima iz 25. novembra 2018. godine, kada su ukrajinski brodovi poslati iz Crnog mora da pređu u Azovsko, kroz Kerčki moreuz.

Tužbu je podnio bivši šef administracije predsjednika Viktora Janukoviča Andrej Portnov, koji se vratio u Ukrajinu, prenosi "Sputnjik".

Naime, Portnov je bio primoran da napusti Ukrajinu još 2014. godine, jer je protiv njega pokrenut krivični postupak da je na nezakonit način postao šef Katedre ustavnog prava na Kijevskom nacionalnom univerzitetu.

On je tokom proteklih pet godina živio u Moskvi i u Beču, ali se vratio, jer je u martu ove godine taj postupak protiv njega obustavljen.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније