Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.L.B.

21. 05. 2019. 10:13   >>  10:11

VENECUELA

Maduro predložio vanredne izbore za Skupštinu

Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro predložio je da se održe prijevremeni izbore za Nacionalnu skupštinu koju kontroliše opozicija na čelu sa samoproglašenim predsjednikom Huanom Gvaidom.

Opozicija je osvojila većinu u parlamentu krajem 2015. godine, a naredni parlamentarni izbori trebalo bi da budu održani krajem 2020. godine.

Maduro nije precizirao tačan datum održavanja novih izbora, a i ranije je govorio da bi oni mogli da budu održani prije predviđenog datuma, navodi Rojters.

"Zašto ne odgovore na moj predlog", rekao je Maduro povodom svoje ponude opoziciji koja zahtijeva njegovu ostavku i formiranje prelazne vlade pre održavanja izbora, prenosi AP.

U govoru na svečanosti povodom godišnjice ponovnog izbora za šefa države, Maduro je rekao da treba "dati legitimitet jedinoj instituciji (parlamentu) koja nije legitimna u poslednjih pet godina".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније