Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

20. 05. 2019. 22:52   >>  22:58

AL DŽAZIRA

Novinari suspendovani zbog video snimka o holokaustu

Medijska mreža Al Džazira suspedovala je dva novinara odgovorna za video snimak u kojem se tvrdi da su Jevreji pogrešno predstavili razmjere holokausta.

Na snimku koji je na internet postavio arapski servis AJ plus se navodi da je od cionističkog pokreta prihvaćeno da su nacisti ubili šest miliona Jevreja.

Jedan od direktora mreže Jaser Bišr izjavio je da je video uklonjen sa veb–sajta i da je bio u suprotnosti s uredničkim standardima Al- Džazire, prenose izraelski mediji izvještaje novinskih agencija.

„Al Džazira se potpuno odriče uvredljivog sadržaja“, rekao je Bišr, najavivši da se neće tolerisati takav materijal ni na jednoj platformi mreže.

Postavljen na veb- sajtu al Džazire i na društvenim mrežama video snimak dovodi u pitanje istoriju holokausta i optužuje Jevreje da su iskoristili masakre svojih jevrejskih zajednica da osnuju državu Izrael, sugerišući da je sam cionizam potekao iz nacističke ideologije.

„ Izrael je najveći pobjednik u holokaustu i koristi ista nacistička opravdanja kao odskočnu dasku za rasističko čišćenje i istrebljenje Palestinaca“, rekla je novinarka Muna Hava na video snimku.

U saopštenju direktora Dime Katibsaida zaduženog za digitalni sadržaj je navedeno da je video objavljen bez dužne provjere.

Izraelsko Ministarstvo vanjkih poslova je ocijenilo tokom vikenda da video ima za cilj da ispere mozak mladim Arapima kako bi ih naveo da mrze Izrael.

„Ovo objašnjenje holokausta je najgora vrsta pogubnog zla. Tako Al Džazira ispira mozgove mladim ljudima u arapskom svijetu i nastavlja mržnju prema Izraelu i Jevrejima“, navelo je ministarstvo na Tviteru.

Izrael je 2017. godine prijetio da će zatvoriti lokalne kancelarije Al Džazire, a premijer Benjamin Netanjahu je optužio taj servis za huškanje na nasilje i podsticanje smrtonosnih terorističkih napada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније