Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

20. 05. 2019. 23:07   >>  23:09 1

SPASIOCI GA NAGOVORILI

Sišao sa Ajfelove kule nakon šest sati ubjeđivanja

Ajfelova kula bila je evakuisana danas zato što se jedan čovjek popeo skoro do vrha spomenika i odbio da siđe šest sati.

Članovi specijalne planinarske jedinice vatrogasaca i policijski pregovarači na kraju su nagovorili čovjeka da se preda, rekao je jedan pariski policijski zvaničnik. On je rekao da je čovjek pod kontrolom i van opasnosti.

Uprava zdanja saopštila je da će Ajfelova kula biti otvorena sjutra kao obično i obećano je da će ljudima koji su imali rezervisane karte biti vraćen novac.

Bezbjednosni agenti primetili su čoveka kako se penje sa drugog nivoa rano popodne, što je onda pokrenulo evakuaciju 2.500 posjetilaca spomenika, saopštila je kompanija koja upravlja Ajfelovom kulom.

Čovjek je na kraju prestao da se penje odmah ispod trećeg nivoa koji je najviši nivo kule visoke 324 metara, i ostao je tamo. Za sada se ne zna koji je motiv njegovog penjanja i vlasti nijesu otkrile njegov identitet.

Satima je trajalo ubjedjivanje sa njim, mogao je da se vidi čovjek obučen u crveno kako sa njim razgovara.

Policijski izvor je rekao za Frans pres da je uobičajena procedura kada se primijeti da se neko penje uz kulu, evakuacija posjetilaca, da bi se spriječila ta osoba da nastavi penjanje.

Nije prvi put da je neko pokušao da se popne na ovaj kultni pariski spomenik. Britanac Džejms Kingstom se 2015. popeo na kulu bez sigurnosnih kanapa i bez dozvole, uspijevši da izbjegne bezbjednosne kamere dok se penjao.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније