Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Mina biznis, Objavio: I. P. ]

19. 05. 2019. 15:32 >> 15:32
2

NESTAŠICA

Venecuela: Satima se čekao red za gorivo

Vozači u gradovima širom Venecuele satima su u petak čekali u redovima za gorivo, kojeg sve češće nedostaje zbog zaustavljenog uvoza i prekida rada druge po veličini naftne rafineriji u toj zemlji.


Nestašice motornih goriva postaju sve češća pojava, posebno u pograničnim područjima gdje je rasprostranjeno krijumčarenje u susjedne zemlje, koje je rezultat velikodušnih subvencija državne naftne firme PDVSA, zbog kojih je benzin bio gotovo besplatan.

Međutim, posljednjih dana redovi na benzinskim pumpama u zapadnim i južnim graničnim područjima veći su nego obično, a na benzin se čeka više od pet sati, prenosi SEEbiz.

Veliki redovi javili su se i u gradovima oko glavnog grada Karakasa, nakon što je u regionalnom skladišnom centru ponestalo goriva, kažu izvori.

Državljani Venecuele se već bore s hiperinflacijom i nedostatkom osnovnih potrepština zbog bolne petogodišnje recesije. Američke sankcije u energetskom sektoru uticale su na smanjenje izvoza sirove nafte što je vladu predsjednika Nicolasa Madura primoralo da se bori za uvoz goriva.

Uvoz goriva i razrjeđivača, koji se miješaju s venecuelanskom ekstrakcijom sirove nafte za izvoz, pao je u prvoj polovini maja na prosječno 86 hiljada barela dnevno, odnosno na jednu trećinu iz aprila.

Rafinerija nafte Cardon, koja je proizvodila 310 hiljada barela dnevno te radila znatno ispod kapaciteta zaustavila je radove u srijedu zbog oštećenja, pa u Venecueli rade još dvije rafinerije.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније