Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

19. 05. 2019. 08:50   >>  08:49 6

ERDOGAN NAJAVIO

Turci i Rusi zajedno će proizvoditi S-500

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će Turska i Rusija zajedno proizvoditi protiv-vazdušni i antibalistički sistem S-500 poslije kontroverze o kupovini ruskog sistema S-400.

Kupovina sistema S-400 izazvala je tenzije između Rusije i SAD. Vašington je upozorio Ankaru da postoji mogućnost uvođenja sankcija ukoliko se ostvari taj ugovor.

"Apsolutno nema govora da Turska odustane od kupovine sistema S-400. To je završena stvar", rekao je Erdogan sinoć u Istanbulu i dodao da će Turska sa Rusijom "proizvoditi i sistem S-500 poslije kupovine sistema S-400".

SAD smatraju da ugovor o S-400 predstavlja prijetnju za zapadne zemlje. Vašington je zatražio da Turska bira između ruskog sistema i američkih lovačkih aviona F-35, koji su takođe potrebni Ankari.

SAD su potom suspendovale isporuku opreme vezane za F-35 Turskoj pošto se opredijelila za ruski sistem.

Erdogan je rekao da će Turska prije ili kasnije dobiti i američke avione.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније