Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

18. 05. 2019. 18:46 >> 18:45

"NIKO NE ŽELI SUKOB"

Zarif: Neće biti rata na Bliskom istoku

Iranski ministar vanjskih poslova Mohamed Džavad Zarif rekao je danas da na Bliskom istoku neće biti rata, da Iran ne želi sukob i da nijedna zemlja ne treba da "ima iluzije" o svojim kapacitetima protiv Teherana, prenijela je agencija IRNA.

Porast tenzija između Irana i SAD već nekoliko nedjelja izaziva strahove od novog sukoba u regionu jer su SAD u Persijski zaliv poslale nosač aviona i bombardere B-52, obrazlažući to iranskim "prijetnjama".

Zarif je tokom posjete Kini rekao da je "siguran (...) da neće biti rata jer Iran ne želi sukob i jer niko ne treba da gaji iluzije i sposobnosti da se u regionu suoči s Iranom".

Prema njegovim riječima, rat ne želi ni predsjednik SAD Donald Tramp ali "ljudi koji ga okružuju guraju vojnu opciju pod izgovorom da tako jačaju Ameriku u odnosu na Iran".

Komandant iranske Revolucionarne garde Hosein Salami je, prema navodima agencije ISNA, naveo da su njegova zemlja i SAD uvučene u "kombinaciju psihološkog rata, hakerskih operacija, pokretanja vojske i javne diplomatije".

Prema njegovim riječima, američki politički sistem je izgubio "čvrstinu" i da su SAD "kao kule Svjetskog trgovinskog centra, koje su se odjednom srušile".

Tenzije su u neprestanom porastu otkako su SAD u novembru 2018. ponovo uvele sankcije Iranu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније