Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, objavila B.B. ]

17. 05. 2019. 10:11   >>  10:19

IZ BOINGA NAJAVILI

Ispravili greške u modelu aviona 737 MAX

Iz kompanije Boing je saopšteno kako su dovršili softversko rješenje za problematične modele 737 Max, javlja CNN.

Američki proizvođač aviona naveo je u saopštenju, kako je testirao ažurirani softver tokom više od 360 sati na 207 letova.

Podsjetimo se, podaci iz crnih kutija Boeinga 737 MAX 8 koji je pao u Adis Abebi, kada je poginulo 157 osoba, pokazuju jasne sličnosti s padom aviona istog tipa indonezijske kompanije "Lion Air" u oktobru prošle godine, kada je poginulo 189 putnika i članova posade.

U obje nesreće, automatizirani sistem Maneuvering Characteristics Augmentation System (MCAS) neispravno je očitavao gubitak gasa, te spuštao nos aviona onemogućujući pilotima da isprave problem i povrate kontrolu nad avionom.

Nakon nesreće u Etiopiji, modeli 737 Max 8 i 9 prizemljeni su širom svijeta.

Poboljšani softver sada bi trebalo da pregleda i odobri američka Savezna uprava za civilno zrakoplovstvo (FAA) i njeni partneri u drugim zemljama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније