Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, Objavila: J.B.Č. ]

16. 05. 2019. 08:57 >> 08:57

NAJGORA ZA 37 GODINA

Sjevernu Koreju zahvatila jaka suša

Sjeverna Koreja je saopštila da se suočava s najgorom sušom u posljednjih 37 godina, a stanovništvo je primorano da se bori kako bi spriječilo štetu na usjevima, piše BBC.

Informacije iz Sjeverne Koreje dolaze nakon što je UN saopšio da je hitno potrebna hrana za 10 miliona stanovnika. Sjevernokorejci preživljavaju sa samo 300 grama hrane dnevno ove godine.

Devedesetih godina prošlog vijeka zbog gladi je umrlo na stotine hiljada ljudi. Zasad nema indikacija da će aktuelna suša biti tako katastrofalna, ali postoje upozorenja u vidu loše žetve i oštećenja usjeva širom zemlje.

"Još uvijek nije jasno koliko je situacija loša, jer je netransparentno sve što je povezano sa Sjevernom Korejom", rekao je novinar Oliver Horham za BBC.

Ako su zvanični podaci tačni, Sjeverna Koreja mora uvesti 1,5 miliona tona hrane kako bi nadoknadila manjak u proizvodnji.

Sjevernokorejska novinska agencija KCNA je saopštila da je u prvih pet mjeseci palo svega 54,4 mm kiše te da je to najmanja količina zabilježena od 1982. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније