Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, Objavila: J.B.Č. ]

15. 05. 2019. 10:10 >> 10:17

UZ JEDAN IZUZETAK

Alabama zabranjuje abortus

Američka savezna država Alabama usvojila je gotovo potpunu zabranu abortusa, piše Asošieted pres.

Senat te države glasao je za zabranu abortusa u bilo kojoj fazi trudnoće. Za je bilo 25 senatora, a protiv 6.

Abortus bi po novom zakonu bio kazneno djelo i kažnjavao bi se s 99 godina zatvora ili čak doživotnim zatvorom za onoga ko ga odobri ili uradi.

Zakon o obrani ljudskog života, HB 314, svrstao bi abortus u kategoriju prekršaja prvog stepena, a pokušaj abortusa u kategoriju prekršaja trećeg stepena. Jedini izuzetak su slučajevi u kojima je "abortus neophodan kako bi se spriječio ozbiljan rizik za zdravlje majke nerođenog djeteta".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније