Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92.net, objavila B.B. ]

13. 05. 2019. 12:17 >> 12:17

SUD ODLUČIO

Švedska ponovo otvara slučaj Asanž

Švedsko tužilaštvo objavilo je da je donijeta odluka da se ponovo otvori istraga o optužbama za silovanje protiv osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža.

"Danas sam odlučila da ponovo otvorim istragu", rekla je na konferenciji za novinare pomoćnica tužioca Eva-Mari Person.

Ona je rekla da su se stvorili uslovi da se zahtijeva njegova predaja Švedskoj na osnovu evropskog naloga za hapšenje, što nije bio slučaj prije 11. aprila, kada ga je britanska policija uhapsila u ambasadi Ekvadora.

Asanž je negirao optužbe 2012. kada su one i podignute, jer smatra da su lažne i da služe kao paravan kako bi ga Švedska izručila SAD, gdje se nalazi među najtraženijim osobama, budući da je njegov Vikiliks objavio na hiljade tajnih stranica američke diplomatije.

Asanž je 2012. uspio da se domogne ambasade Ekvadora u Londonu, gdje je i bio donedavno, kada mu je ta zemlja uskratila azil. Odmah je uhapšen i prebačen u zatvor, gdje bi trebalo da odsluži kaznu od 50 nedjelja zatvora zbog kršenja propisa uslovne slobode.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније