Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: J.B.Č. ]

11. 05. 2019. 20:35   >>  20:39 4

ODGOVOR IRANU

Američki ratni brod i baterija na Bliskom istoku

Pentagon je saopštio da je na Bliski istok poslat brod sa borbenim vozilima, prije svega amfibijama, i jednom baterijom protivraketnog sistema "patriot" koji će se tamo pridružiti nosaču aviona "Abraham Linkoln", ranije poslatom zbog navodnih prijetnji o napadu iz Irana.

Na brodu "Arlington" se nalaze marinci, amfibijska vozila i druga konvencionalna oprema za iskrcavanje i helikopteri, kao i baterija PVO sistema "patriot".

"Ta oprema će se pridružiti borbenoj grupi nosača "Abraham Linkoln" i specijalnoj jedinici bombardera u regionu Bliskog istoka kao reakcija na nagovještaje o ubrzavanju iranskih priprema za ofanzivne operacije protiv američkih snaga i naših interesa", navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.

Pentagon je precizirao da "nastavlja s bliskim nadgledanjem aktivnosti iranskog režima, njihove vojske i njihovih prijatelja", istovremeno dodavši da "ne želi sukob s Iranom".

"Na položaju smo i spremni da branimo američke snage i interese u regionu", navedeno je u saopštenju.

Slanje u Persijski zaliv "Abrahama Linkolna" i bombardera B-52 u nedjelju je objavila Bijela kuća.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније