Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

10. 05. 2019. 17:50   >>  17:47

BORCI PROTIV BOKO HARAMA

Nigerija: Demobilisano 900 djece

Skoro 900 djece iz jedinica civilne zaštite, osnovanih 2013. za borbu protiv islamističkih ekstremista iz grupe Boko Haram, danas je demobilisano, saopštio je Fond UN za decu (UNICEF).

"Ukupno 894 djece, od čega 106 djevojčica, danas je otpušteno iz redova Civilne borbene grupe u Majduguriju", navodi se u saopštenju.

Predstavnik UNICEF-a u Nigeriji Mohamed Fal je rekao da su djeca "bila svjedoci ubijanja i nasilja bilo da su učestvovala u borbama ili ne".

Prema podacima Medjunarodne organizacije rada iz 2017. u Nigeriji je više od 15 miliona djece stare od pet do 14 godina bilo primorano da radi, dok su neka "korišćena u oružanim sukobima kao vojnici".

"Nastavićemo borbu sve dok ne bude više nijednog deteta u redovima oružanih grupa u Nigeriji", naveo je u izjavi Fal, uz ocjenu da je takvih slučajeva još mnogo hiljada.

Jedinice civilne zaštite su formirane da bi zaštitile lokalne zajednice od džihadista na sjeveroistoku Nigerije, a nigerijske vlasti ih podržavaju i finansiraju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније