Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina [ Objavio: O.Z. ]

09. 05. 2019. 16:41   >>  16:41 2

OBRAĆANJE NA CRVENOM TRGU

Putin: Proslavljamo pobjedu koja je bila jedinstvena

Predsjednik Rusije Vladimir Putin poručio je, u obraćanju na Paradi pobjede na Crvenom trgu, da Rusija aktivno sarađuje sa svima koji su spremni da se na dijelu suprotstave terorizmu i ekstremizmu i pozvao sve države na stvaranje efektivnog i za sve ravnopravnog sistema bezbjednosti.

"Poklanjamo se pred sjećanjem na očeve, djedove majke, muževe, žene, braću i sestre, tugujemo za veteranima koji više nisu među nama" naveo je Putin.

On je rekao kako je sjećanje na Otadžbinski rat savjest i odgovornost, i istakao da su neke zemlje u svijetu zaboravile ljudsko dostojanstvo i služile nacizmu.

"Poklanjamo se pred svim veteranima pobjednicima koji žive u raznim zemljama", rekao je Putin, prenose agencije.

On je naglasio da podvig koji su zajedno izveli ne treba dijeliti, i da Rusija proslavlja pobjedu koja je jedinstvena.

"Lekcije tih ratova su aktuelne i radićemo sve što je neophodno da bi se obezbijedila visoka borbena gotovost oružanih snaga i odbrambeni potencijal najsavremenijeg nivoa", kazao je Putin.

Šef ruske države je istakao da je zakletva koja je predata današnjim pokolenjima branilaca otadžbne glavni zalog za apsolutnnu pouzdanost i nepobjedivost ruskog oružja.

On je rekao da se svake godine sve jače osjeća moć tog podviga bez presedana, i da "danas shvatamo nevjerovatnu vrijednost ratnog trijumfa ruskog naroda kojim je zaštićena i spašena Rusija.

"U istoriji našeg naroda ima mnogo istorijskih momenata, ali pobjeda nad fašizmom i kazna nacistima koji su se proglasili višom rasom je najveći podvig", rekao je Putin.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније