Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

15. 02. 2013. 23:48   >>  23:48

U INAT SANKCIJAMA

Pjongjang najavio još dvije nuklearne probe

Zvaničnici Sjeverne Koreje obavijestili su Kinu da su spremni da ove godine izvedu još jednu ili dvije nuklearne probe. Na taj način Pjongjang želi da natjera Sjedinjene Američke Države na diplomatske pregovore, prenijele su agencije.

Treća sjevernokorejska nuklearna proba, koja je bila jednaka eksploziji deset kilotona TNT-a, izvedena je u utorak, što je izazvalo osudu međunarodne zajednice.

Četvrta proba treba da bude snažnija od prethodne, za koju još nije utvrđeno koja vrsta materijala je upotrijebljena u eksploziji. 

Probe će se izvestii, a SAD ih, kao je navedeno, može spriječiti otvoranjem pregovora sa Sjevernom Korejom i odustajanjem od politike smjenjivanja režima u Pjongjangu.

Takođe je istaknuta želja Sjeverne Koreje da sa Vašingtonom potpiše mirovni sporazum i obnovi diplomatske veze. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније