Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: HRT, Objavio: I. P. ]

07. 05. 2019. 08:12   >>  08:12

PILOT TVRDI

Udar munje izazvao nesreću

Pilot Suhoja Superdžeta ruske kompanije Aeroflota, koji se u nedjelju zapalio tokom prinudnog slijetanja u Moskvi, pri čemu je poginula 41 osoba, ispričao je kako je udar munje izazvao nesrećni niz događaja i doveo do tragedije.

 

Ruska državna kompanija Aeroflot izložena je kritikama - list Novaya gazeta dovodi u pitanje sigurnost novog modela aviona Suhoj Super-Džet koji je navodno i prije imao manjih incidenata tokom putničkih letova.

Istražni odbor razmatra moguće uzroke nesreće. 

Premda tačne okolnosti još nijesu poznate, kapetan Denis Evdokimov rekao je za ruske medije da je avion koji je tek bio poletio u Murmansk sa 73 putnika i pet članova posade, morao prisilno da sleti pošto su instrumenti prestali da rade zbog udara munje.

"Zbog munje smo izgubili radijsku vezu", rekao je pilot za ruski tabloid Komsomolsku Pravdu.

"Uspjeli smo da uspostavimo vezu pomoću frekvencije za slanje signala u slučaju opasnosti, ali je bila kratka i isprekidana (...) Uspjeli smo da kažemo nekoliko riječi, a zatim se veza izgubila", dodao je on.

Kapetan je rekao da se letjelica zapalila zbog toga što je kod prizemljenja svom snagom udarila o tlo. Uzrok je sigurno taj što su rezervoari bili puni goriva.

"Poletjeli smo, ušli smo u oblak i tada je počeo da pada jak grad. U tom trenutku smo osjetili udar munje, kao da nas je stresla struja", rekla je stjuardesa Tatjana Kasatkina, a prenijela je agencija Interfax.

Na mjestu nesreće pronađene su dvije crne kutije, objavili su ruski mediji pozivajući se na izvore u službi za vanredne situacije.

U Murmansku je proglašena trodnevna žalost.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније