Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, objavila B.B. ]

06. 05. 2019. 22:28 >> 22:28

KINA ODBACILA PREDLOG SAD I RUSIJE

Neće da pregovaraju o nukleranom razoružanju

Kina je odbacila predlog da pregovara sa SAD-om i Rusijom o novom sporazumu o ograničenju nuklearnog oružja, te rekla da neće učestvovati ni u kakvim trilateralnim pregovorima o nuklearnom razoružanju.

Američki predsjednik Donald Tramp rekao je da je s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u petak razgovarao o mogućnosti novog sporazuma koji bi konačno uključio Kinu i koji bi bio veliki dogovor između tri svjetske vodeće nuklearne sile.

Portparol kineskog ministarstva vanjskih poslova Geng Šuang rekao je da su kineske nuklearne snage na "najnižem nivou" svojih nacionalnih sigurnosnih potreba i da se ne mogu uporediti sa SAD-om i Rusijom.

"Kina se protivi da bilo koja zemlja u njeno ime govori o pitanju kontrole oružja i neće učestvovati ni u kakvim trilateralnim pregovorima o sporazumu o nuklearnom razoružanju", rekao je Geng na konferenciji za novinare, odgovarajući na pitanje o Trampovim primjedbama.

Kina se uvijek zauzimala za potpunu zabranu i temeljito uništenje nuklearnog oružja, rekao je Geng.

Kina vjeruje da zemlje s najvećim nuklearnim arsenalima imaju posebnu odgovornost kad je u pitanju nuklearno razoružanje, te da treba nastaviti dalje smanjenje nuklearnog oružja na provjerljiv i nepovratan način, stvarajući uslove da druge zemlje učestvuju, rekao je.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније