Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

05. 05. 2019. 15:34 >> 15:34

MEJ POZVALA KORBINA

Traži od laburista dogovor o Bregzitu

Britanska premijerka Tereza Mej rekla je da su njena konzervativna vlada i opoziciona Laburistička stranka dužne da postignu kompromis oko sporazuma za Bregzit i okončaju višemjesečnu političku blokadu oko britanskog izlaska iz Evropske unije.

"Hajde da sklopimo dogovor", poručila je Tereza Mej vođi Laburista Džeremiju Korbinu u članku objavljenom danas u listu Mejl on sandej (Mail on Sunday).

Ona je rekla da međupartijski kompromis nije njen prvi izbor, ali da oni moraju da nađu način da izađu iz blokade oko Bregzita.

Konzervativcima je jako stalo da krenu naprijed poslije poražavajućih rezultata na lokalnim izborima održanim u četvrtak na kojima su izgubili gotovo četvrtinu mjesta. Laburisti su takođe pretrpjeli gubitke na lokalnim izborima pošto su glasači kaznili obije vodeće partije zbog ćorsokaka oko Bregzita.

Međutim najave da bi vlada mogla da prihvati kompromis i zahtjeve Laburista za bliskije ekonomske veze sa EU razbesnjele su Konzervativce koji su za Bregzit, i zbog toga traže ostavku Tereze Mej.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније