Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Tanjug/B92 ]

03. 05. 2019. 18:09   >>  18:09 2

GANI ŽEL MIR

Da li će ramazan donijeti primirje sa talibanima?

Veliki savjet Avganistana, koji je sazvao predsjednik Ašraf Gani, završio se pozivom na mir s talibanima.

Predsjednik je obećao da će osloboditi 175 talibanskih zarobljenika pred ramazan, islamski sveti mjesec, koji počinje sljedeće nedjelje.

Savjet poznat pod nazivom Loja Džirga okupio je više od 3.200 političara, plemenskih starješina, istaknutih ličnosti i drugih, kako bi postigli zajedničku strategiju za buduće pregovore sa talibanima, prenio je AP.

"Želim da kažem talibanima da je izbor sada u njihovim rukama", rekao je Gani na ceremoniji zatvaranja u Kabulu i dodao da je sada na njih red da pokažu šta žele da urade.

Gani je rekao da je poruka petodnevnog okupljanja bila jasna - Avganistanci žele mir i ponudili su prekid vatre, iako je naglasio da to neće biti jednostrano.

U saopštenju koje je danas objavljeno, talibani su odbacili prekid vatre, rekavši da će se napadi nastaviti tokom ramazana, ali i da su borci vrlo oprezni prema civilima tokom bilo koje operacije.

Oni su odbacili predloge o prekidu vatre rekavši da prvo moraju da se povuku iz zemlje trupe SAD i NATO.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније