Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

02. 05. 2019. 19:36   >>  19:36

PONOVO ZABILJEŽILA RAST

Italija izašla iz recesije

Italijanska ekonomija je, nakon pada u drugoj polovini prošle godine, početkom ove ponovo zabilježila rast.

Obim bruto domaćeg proizvoda trećeg najveće ekonomije u eurozoni povećao se za 0,2 odsto od januara do marta u odnosu na prethodno tromjesečje, iako su analitičari očekivali rast od samo 0,1 odsto, prenosi SEEbiz.

U trećem i četvrtom tromjesečju prošle godine, italijanska privreda smanjila se za 0,1 odsto. Kada se obim privredne aktivnosti smanji dva uzastopna tromjesečja, analitičari govore o "tehničkoj recesiji".

Ekonomski rast podstaknut je spoljnom trgovinom početkom godine, komentisao je talijanski statistički zavod Istat objavljivanjem prve procjene gospodarskog rasta. Ipak, domaća potražnja se pogoršala.

Uprkos blagom oporavku, ekonomski rast Italije i dalje je relativno slab.

Ukupni rast eurozone ubrzao je na 0,4 odsto u prvom tromjesečju, nakon 0,2 posto u posljednjem tromjesečju prošle godine, saopštio je Eurostat.

Italija je jedina zemlja koja je prošle godine ušla u recesiju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније