Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina; Objavila: M.M ]

29. 04. 2019. 20:53 >> 20:52

IZBORNA KOMISIJA

Pudždemon ne može na izbore za evropski parlament

Španska izborna komisija zabranila je bivšem katalonskom lideru Karlesu Pudždemonu da učestvuje na izborima za evropski parlament u maju.

Pudždemon je pobjegao iz Španije 2017. nakon što je Madrid nametnuo direktnu upravu nad Katalonijom, koja je unilateralno proglasila nezavisnost i živi u Belgiji, prenio je Rojters.

Pudždemon i još dva prognana kandidata iz njegove partije Zajedno za Kataloniju, naveli su u saopštenju da je komisija potvrdila žalbu protiv njihove kandidature koju su podnijele konzervativna Narodna i partija desnog centra Siudadanos.

Pudždemon, Klara Ponsati i Toni Komin ocijenili su presudu "flagrantnim kršenjem" njihovih prava i "dokazom o dosluhu između sudstva, koje treba da bude nezavisno i određenih političkih interesa".

Oni su izjavili da će preduzeti "pravne korake" u Španiji i Evropi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније