Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

15. 02. 2013. 22:43 >> 22:41
2

MOŽEMO ODAHNUTI

Asteroid bez posljedica prošao pokraj Zemlje

Asteroid, nazvan 2012 DA 14, prošao je pored Zemlje u 20 sati 24 minuta. Udaljenost od naše planete iznosila je oko 27.800 kilometara, što je bliže od pojedinih televizijskih satelita, a 14 puta bliže od Mjeseca.

Opasnosti od udara nije bilo, saopštila  je NASA. 

Asteroid, veličine pola fudbalskog terena, nije bio vidljiv golim okom, a ipak je prošao iznad Međunarodne svemirske stanice, koja kruži na visini od oko 350 kilometara.

Ranije je najavljivano da će asteroid proći velikom brzinom od oko 7,8 kilometara u sekundi, u smjeru od juga ka sjeveru.

U posljednjih 15 godina to je bio najbliži prolazak nekog asteroida.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније