Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina: Objavila: M.M ]

29. 04. 2019. 16:50 >> 16:48

PESKOV SAOPŠTIO

Ponuda ruskog državljanstva neće stvoriti konfuziju

Ruska ponuda državljanstva stanovnicima samoproglašenih republika Lugansk i Donjeck, koji će zadržati ukrajinske pasoše, neće stvoriti nikakvu konfuziju, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Ovo neće stvoriti nikakve probleme", rekao je Peskov, komentarišući zabrinutost da će građani Donjecka i Luganska imati i ruske i ukrajinske pasoše.

Peskov je podsjetio da neki ukrajinski građani imaju i mađarski ili poljski pasoš, prenio je TAS S.

Prema njegovim riječima, oni su sada izabrali novog predsjednika (Ukrajine) i "to nije dovelo do bilo kakve konfuzije".

"Posle dobijanja ruskog pasoša, oni neće prestati da budu građani Donbasa, koji je sada apsolutno odbačen od svoje zemlje u pogledu socijalnih davanja, bankarskih usluga, stambenih i komunalnih usluga i drugog", istakao je Peskov.

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je 24. aprila dekret o ubrzanom rješavanju zahtjeva za rusko državljanstvo Ukrajinaca koji žive u Donjecku i Lugansku.

U dekretu je navedeno da će se ljudima koji žive u djelovima Ukrajine u Donjeckom i Luganskom regionu razmatrati zahtjevi za manje od tri mjeseca.

U dokumentu je navedeno da je odluka donijeta kako bi se zaštitila ljudska prava i slobode zasnovane na univerzalno prihvaćenim međunarodnim zakonima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније