Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Anadolija, Objavila: J.B.Č. ]

29. 04. 2019. 14:38 >> 14:48

INDONEZIJA

Tokom izbora i brojanja listića umrlo 367 radnika i policajaca

Najmanje 367 članova biračkih tijela i policajaca umrlo je zbog iscrpljujućeg rada tokom glasanja i prebrojavanja glasačkih listića nakon izbora koji su u Indoneziji održani 17. aprila, prenosi agencija Anadolija (AA).

Vrhovna izborna komisija Indonezije saopštila je da je 70 preminulih bilo u životnoj dobi iznad 40 godina.

Generalni sekretar Komisije Arif Rahman Hakim kazao je da se 2.151 član Grupe za organiziranje izbora razbolio tokom iscrpljujućeg rada.

Odlukom vlasti iz 2014. godine u Indoneziji su nedavno prvi put u historiji istovremeno održani predsjednički, parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori.

Na više od 800.000 biračkih mjesta angažovano je blizu sedam miliona osoba koje su brinule da glasanje bude regularno, a potom su ručno brojali glasačke listiće.

Angažovani na biračkim jestima nijesu imali pomoć ambulantnih ekipa, a plaćeni su po 42,6 dolara. Porodice preminulih će dobiti odštetu od po 2.534 dolara.

Potpredsjednik Indonezije Kusuf Kala pozvao je nadležne vlasti da revidiraju odluku o istovremenom održavanju parlamentarnih, predsjedničkih, pokrajinskih i lokalnih izbora u toj zemlji.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније