Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, Objavila: R.P. ]

28. 04. 2019. 19:27   >>  19:27

BARNIJE SMATRA

Iduća sedmica je važna za pregovore o Bregzitu

Ishod pregovora o Bregzitu između vlade britanske premijerke Tereze Mej i opozicione Laburističke stranke, koji bi omogućio izlazak iz slijepe ulice rasprava o britanskom napuštanju EU-a, mogao bi biti poznat naredne sedmice, rekao je u glavni pregovarač Evropske unije Mišel Barnije.

"Ova će sedmica biti jako važna. Biće poznati rezultati pregovora između Laburističke stranke i vlade Mej. Hoće li ti pregovori biti plodonosni?" rekao je Barnije za TV LCI.

Portparolka Laburističke stranke, ranije je kazala da su pregovori bili produktivni, ali da vlada mora da pomjeri neka svoja ograničenja.

Barnie smatra da pregovori između laburista i britanske vlade ne dovode u pitanje sporazum o izlasku iz EU-a, o kojemu je ranije postignut dogovor između bloka i britanske vlade.

"Dvije strane su saglasne da je sporazum, koji imamo, zapravo jedini mogući. Dakle, sporazum koji smo uspjeli da postignemo je konačan i o njemu se više ne može pregovarati", rekao je on.

Na pitanje novinara, hoće li Britanija krajem maja učestvovati u predstojećim izborima za Evropski parlament, Barnie je odgovorio da hoće, ukoliko se prije izbora ne postigne neki dogovor.

"U skladu sa zakonom svaka članica EU-a, a to je i Velika Britanija, mora organizovati održavanje izbora", naglasio je Barnije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније