Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ b92; Objavila: M.M ]

26. 04. 2019. 18:19 >> 18:16

UZBUNA 4. KATEGORIJE

Požar u fabrici balističkih raketa u Rusiji

U fabrici raketne i svemirske opreme "Krasmaš" u ruskom gradu Krasnojarsk, koja proizvodi i balističke rakete, izbio je požar.

To je saopštio portparol regionalnog ogranka ruskog Ministarstva za vanredne situacije. On je naveo da je zbog požara u fabrici podignuta najviša uzbuna četvrte kategorije i da se urušio krov na površini od oko 2.500 metara kvadratnih.

Ministarstvo navodi da je požar zahvatio područje od oko 5.000 kvadratnih metara.

U gašenju požara učestvuje 38 vatrogasaca, prenosi Tas.

Regionalni ogranak Ministarstva za vanredne situacije naglasio je da nijesu prijavljene žrtve u požaru.

Fabrika "Krasmaš", koja je osnovana 1932. godine, proizvodi raketnu i svemirsku opremu, uključujući balističke rakete koje se lansiraju sa podmornica i module gornjih faza raketa nosača "zenit" i "proton".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније