Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: J.B.Č. ]

26. 04. 2019. 22:45 >> 22:43

HAN OTKRIO

Cilj sastanka u Berlinu deblokada dijaloga

Evropski komesar za proširenje Jonahes Han izjavio da je glavni cilj sastanka u Berlinu 29. aprila rješenje blokade dijaloga Beograda i Prištine.

"Jasno je da održivo rješenje mora da dođe od dvije zemlje o kojima se radi, koje moraju na kraju da sprovedu mogući sporazum i predstave ga svojim građanima. Spolja nametnuto rješenje ne može da djeluje, rekao je Han", u intervjuu za njemačku agenciju DPA, objavljenom na vebsajtu lista Handelsblat.

Han je govorio uoči sastanka u Berlinu koji su za ponedjeljak sazvali njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Emanuel Makron sa predstavnicima zemalja Zapadnog Balkana. Skupu će prisustvovati i predsjednici Srbije Aleksandar Vučić i Kosova Hašim Tači.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније