Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, Objavila: R.P. ]

23. 04. 2019. 09:59   >>  10:01

U RUSIJI

Najavljen sastanak Kim Džong Una i Putina

Sjevernokorejski vođa Kim Džong Un, uskoro bi u Rusiji trebalo da se sastane sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, potvrdili su sjevernokorejski državni mediji.

Državna novinska agencija KCNA izvijestila je da će se susret dogoditi "uskoro", bez navođenja preciznijeg termina i mjesta sastanka. Portparol Kremlja Dmitrj Peskov, rekao je da bi se susret mogao dogoditi do kraja aprila.

Posjetom Rusiji, Sjeverna Koreja želi da učvrsti inostranu podršku svojim privrednim razvojnim planovima, nakon što je u februaru propao samit predsjednika SAD-a i Sjeverne Koreje, zbog čega su zastali pregovori o denuklearizaciji Korejskog poluostrvai ukidanju sankcija.

Nakon neuspješnog samita u Hanoju, Kim vjerojatno želi da pokaže da je tražen među svjetskim liderima i da na raspolaganju ima više mogućnosti, rekao je profesor sa Dalekoistočnog federalnog univerziteta u Vladivostoku Artjom Lukin. Kim ne želi da previše zavisi od Vašingtona, Pekinga i Seula, kazao je on, uz uvjerenje da će taj susret potvrditi ulogu Moskve kao glavnog igrača na Korejskom poluostrvu.

Sjedinjene Države u martu su uvele nove sankcije sjevernokorejskom nuklearnom programu, nakon što su propali razgovori između američkog predsjednika Donalda Trampa i Kima u Vijetnamu u februaru.

Nakon neuspješnog samita sa sjevernokorejskim vođom, Tramp je rekao da sporazum nije postignut zbog sjevernokorejskih zahtjeva za potpunim ukidanjem sankcija protiv Pjongjanga.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније