Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ b92; Objavila: M.M ]

21. 04. 2019. 14:42   >>  15:06 1

AFP

Ko stoji iza napada u Šri Lanki?

Niko još nije preuzeo odgovornost za napade u Šri Lanki. AFP, međutim, javlja kako poseduje dokumenta koja pokazuju da je šef policije Šri Lanke Pujut Džajasundara prije deset dana izdao upozorenje vođstvu bezbjednosnih snaga o mogućem napadu bombaša samoubica na crkve.

"Inostrana obavještajna agencija izvestila nas je da NTJ (National Thowheeth Jama'ath) planira da izvede samoubilačke napade, ciljajući na istaknute crkve kao i na indijsku ambasadu u Kolombu", navodi se u upozorenju.

NTJ je radikalna islamistička grupa iz Šri Lanke koja je prošle godine bila povezana s vandalizacijom budističkih spomenika, piše AFP.

Ministar informisanja i zamjenik ministra odbrane, Ruvan Vijavardene izjavio je da je policija identifikovala krivce za seriju napada, ali da je akcija njihovog hvatanja još u toku.

"Preduzeli smo sve potrebne mjere kako bismo uspostavili bezbjednost države i ljudi. Vjerujemo da će svi krivci upleteni u ovaj tragičan teroristički incident biti uskoro privedeni. Identifikovali smo ih i uskoro ih privodimo", izjavio je ministar.

Nekoliko ministara u vladi Šri Lanke za sedmu i osmu eksploziju okrivilo je osobe odgovorne i za ostalih šest detonacija tvrde da su najnovije napade izveli nastojeći da pobjegnu ruci pravde. Ministri sugerišu da bi napadači mogli da budu religijski ekstremisti.

Eksplozije su pogodile tri crkve i tri hotela u ekonomskoj prijestonici Šri Lanke Kolombu, kao i crkvu u gradu Negombo, a odjeknula je i eksplozija u hotelu nedaleko od zoološkog vrta u najvećem gradu.

Među poginulima su vjernici i hotelski gosti, među kojima ima i stranaca, prenosi AP. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније