Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

21. 04. 2019. 12:18 >> 13:59
1

ZVANIČNICI UŽASNUTI

Međunarodna zajednica osudila napade u Šri Lanki

Međunarodna zajednica osudila je danas napade na crkve i hotele u Šri Lanki.

Predsjednik Evropske komisije Žan-Kod Junker izjavio je da je užasnut vijestima o napadima i uputio saučešće vlastima i porodicama žrtvama.

Njemački predsjednik Frank-Valter Štajnmajer osudio je "kukavički teroristički napad", dok je austrijski kancelar Sebastijan Kurc izrazio veliki zabrinutost zbog napada.

Kurc je ocijenio da su napadači željeli namjerno da pogode hrišćane na Uskrs.

Britanska premijerka Tereza Mej uputila je izraze saučešća porodicama žrtava, dok je predsjednik Rusije Vladimir Putin osudio "okrutne" napade.

Napade su osudile zalivske zemlje, Bahrein, Katar i Ujedinjeni Arapski Emirati.

Šri Lanku je danas pogodila serija eksplozija u kojima je poginulo najmanje 158 osoba, među kojima 35 stranaca.

Eksplozije su se dogodile u crkvama, gdje su vjernici obilježavali Uskrs, kao i u luksuznim hotelima u glavnom gradu i okolini.

U zemlji su poslije eksplozija otkazane sve proslave Uskrsa. Ministarstvo odbrane je uvelo policijski čas od 18.00 do 6.00 ujutro po lokalnom vremenu.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније