Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

19. 04. 2019. 23:47 >> 23:47

ZBOG SUKOBA

UN evakuisale 160 izbjeglica iz Libije u Niger

UN su danas saopštile da su evakuisale 163 izbjeglice zbog sukoba u Libiji i prebacile ih u susjedni Niger, ali je oko 3.000 ljudi i dalje blokirano u prihvatnim centrima Libije.

 

To je prva evakuacija u Libiji od početka ofanzive na Tripoli snaga komandanta samoproglašene libijske nacionalne vojske Kalife Haftara 4. aprila.

"S obzirom na situaciju u Libiji, humanitarne evakuacije predstavljaju oblik vitalnog spasavanja izbjeglica čiji su životi u opasnosti", izjavio je visoki komesar UN za izbeglice Filipo Grandi koji nije rekao koje su nacionalnosti izbjeglice.

Izbjeglice koje se nalazi u prihvatnim centrima u Libiji pretežno dolaze iz Eritreje, Somalije, Malija, Nigerije i Sudana.

Evakuacija je obavljena dok se na terenu nastavljaju sukobi između Haftarovih i snaga međunarodno priznate vlade u Libiji koju predvodi Fajez al Saradž.

U tim sukobima je stradalo više od 200 ljudi, a povrijeđeno je oko 900.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније