Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

19. 04. 2019. 23:20   >>  23:22 6

IZRAELSKI VOJNICI

Srušili dom ubice izraelske tinejdžerke

Izraelski vojnici srušili su jutros dom Palestinca optuženog za silovanje i ubistvo izraelske tinejdžerke u jerusalimskoj šumi početkom ove godine.

U palestinskim izvještajima se navodi da su vojnici u Hebronu na Zapadnoj obali opkolili i uništili dom Arafata Irfaije optuženog u februaru za ubistvo Ori Ansbaher.

Visoki sud pravde je početkom mjeseca odobrio zahtjev države da se unište dva stana koji je koristio Irfaija.

U jednom od stanova živjeli su njegovi roditelji.

Na fotografijama objavljenim na društvenim mrežama vidi se teška mašinerija, uključujući buldožer, ispred jedne zgrade u Hebronu, a prema nekim izvještajima, tokom rušenja kuće, došlo je do manjih sukoba sa lokalnim Palestincima.

Tužioci su optužili 29-godišnjeg Irfaiju za silovanje i ubistvo 19-godišnjakinje iz jevrejskog naselja Tekoa u februaru, što je označeno kao akt terorizma.

U optužnici je navedeno da je Irfaija nelegalno ušao u Izrael sa Zapadne obale i da je bio naoružan nožem, prenose izraelski mediji.

On je žrtvu slučajno sreo u šumi i odlučio da je ubije jer je Jevrejka, dodaje se u optužici.

Ansbaher je dobrovoljno radila u omladinskim centru u Jerusalimu i na dan kada je ubijena šetala je u šumi južno od tog grada.

Njeno ubistvo izazvalo je gnijev širom zemlje i navelo vladu Izraela da odobri promjenu zakona na osnovu koga će se smanjiti iznos prihoda od poreza koji ubira u ime Palestinaca za onoliko koliko Palestinska uprava daje palestinskim napadačima i njihovim porodicama.

Dom ubice srušen je nekoliko dana nakon rušenja kuće Saliha Bargutija, osumnjičenog da je izveo oružani napad na jednoj autubuskoj stanici na Zapadnoj obali u decembu.

Izrael smatra da je rušenje kuća palestinskih napadača efikasna mjera zastrašivanja i da sprječava nove napade.

Organizacije za ljudska prava međutim krtikuju takvu mjeru i upozoravaju da je to kolektivno kažnjavanje, a neki analitičari navode da nema efekta.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније