Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

18. 04. 2019. 07:54   >>  07:54 1

KIM NADGLEDAO PROBU

Sjeverna Koreja testirala novo taktičko naoružanje

Sjevernokorejski vođa Kim Džong Un nadgledao je probu novog "vođenog taktičkog naoružanja", javila je danas državna agencija KCNA.

 

To je prva proba koju je Sjeverna Koreja sprovela od propalih pregovora o denuklearizaciji.

Proba je omogućila da se provjeri funkcionisanje "sistema vođenja u toku ljeta i punjenje snažne bojeve glave", potvrdila je zvanična agencija KCNA.

Kim Džong Un je rekao da je proba događaj izuzetno važan za povećanje borbene spremnosti sjevernokorejske vojske, navodi agencija.

Sjevernokorejski lider je vodio probu koja je bila usmjerena na nekoliko ciljeva.

Centar za strateške i međunarodne studije u Vašingtonu (CSIS) juče je saopštio da su primijećeni znaci aktivnosti u glavnom sjevernokorejskom nuklearnom kompleksu, manje od dva mjeseca od propalih razgovora o denuklearizaciji američkog predsjednika Donalda Trampa i Kim Džong Una.

Centar je naveo je da satelitski snimci napravljeni 12. aprila pokazuju pet vagona blizu fabrike za obogaćivanje uranijuma i laboratorije za radiohemiju nuklearnog kompleksa Jongbion.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније