Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

17. 04. 2019. 21:34   >>  21:35 1

TURISTI I ČUVARI

U udaru groma na Akropolj četiri osobe povrijeđene

Grčke vlasti saopštile su danas da je grom udario Akropolj i da su lakše povrijeđeni dvoje turista i dva čuvara tog arheloškog mjesta, ali nije pričinjena materijalna šteta na spomenicima.

Ministarstvo kulture navelo je da je pogođen gromobran koji je odvojen od mermernih zdanja starih oko 2.500 godina. Grom je razbio prozore dvije obližnje zgrade u kojima su bili čuvari. Dvije osobe koje su bile u posjeti takođe su lakše povrijeđene.

Velike padavine ovih dana pogodile su Grčku, a Akropolj koji se nalazi na brdu i ranije je pogađao grom.

Akropolj, antičko svetilište posvećeno grčkoj boginji Atini, nalazi se na spisku svjetske baštine Organizacije UN za obrazovanje, kulturu i nauku (UNESCO). To mjesto svake godine posjeti oko 3,15 miliona ljudi.

Ministarstvo je navelo da nijedan spomenik nije pogođen, a među njima se nalaze čuveni Partenon i Erehtejon koji datiraju iz petog vijeka prije nove ere.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније