Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92, Objavila: M.M.Lj. ]

17. 04. 2019. 10:08   >>  10:08 2

SLANJE HELIKOPTERA

Moskva: Britanija namjerno provocira

Slanje britanskih jurišnih helikoptera u Estoniju i priča o "odvraćanju Rusije" je namjerna provokacija, saopštila je večeras ambasada Rusije u Londonu.

 

"Pomno pratimo aktivno učešće Velike Britanije u NATO-vom programu širenja vojnog prisustva u istočnoj Evropi. Naše mišljenje je da je postavljanje novih helikoptera u Estoniji i priča o 'odvraćanju Rusije' još jedna namjerna provokacija", navodi se u saopštenju ruske amabsade koju prenosi Tass.

"Ovakvi potezi dokaz su da London planira da temu 'agresivne' Rusije održi u životu kako bi ostvario svoje interese. Svi mogući instrumenti se koriste za to i NATO nije izuzetak", takođe se navodi u saopštenju.

Velika Britanija je najavila 15. aprila slanje pet novih jurišnih helikoptera "apača" u Estoniji, u okviru NATO programa koji za cilj ima jačanje vojnog prisustva duž ruske granice.

Ministar odbrane Britanije Gavin Vilijamson izjavio je da zvanični London Rusiju gleda kao prijetnju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније