Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92.net, objavila B.B. ]

15. 04. 2019. 08:39 >> 08:39

U SAD

U naletu tornada stradalo osam osoba

Snažne oluje pogodile su američke savezne države Teksas, Misisipi, Luizijanu, Arkanzas i Džordžiju, a više od 90.000 ljudi ostalo je bez struje u tim državama.

Jedna osoba poginula je na sjeveroistoku Misisipija, kada je drvo udarilo u prikolicu, izjavio je upravnik puteva za okrug Monro, Soni Klej.

On je dodao da je nakon naleta tornada na to područje 19 osoba hospitalizovano, a da su dvije osobe u kritičnom stanju, prenosi AP. Blizu Monroa udavio se 13-godišnji dječak u kanalu, nakon poplave.

U istočnom Teksasu, dvoje djece je poginulo kada je drvo palo i udarilo automobil u kojem su se nalazili u gradiću Lafkin, saopštila je kancelarija šerifa tog okruga, prenijela je agencija AP.

Roditelji, koji su se nalazili na prednjim sjedištima nijesu povrijeđeni.

Više kuća i poslovnih objekata u Viksburgu i Hamiltonu u Misisipiju je oštećeno, a pojedini potrošači ostali su bez električne energije.

Jaki pljuskovi i oluje pogodile su gradić Magnoliju u Misisipiju, nastavljajući ka Alabami.

Tornado je prijavljen na jugozapadu Tenesija, 225 kilometara od Memfisa, gdje je najmanje jedna kamp prikolica uništena, a čovjek koji se nalazio u njoj je povrijeđen.

Tornado je iščupao drveće iz korijena u Državnom univerzitetu u Misisipiju, a oko 21.000 studenata sklonila se u prizemlja dok nevrijeme ne prođe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније