Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavio: I. P. ]

15. 04. 2019. 08:07 >> 08:07

REKORD

Tramp za reizbor već prikupio više od 40 miliona $

Predsjednik SAD Donald Tramp prijaviće da je za kampanju za reizbor na predsjedničkim izborima 2020. u prvom kvartalu ove godine prikupio više od 30 miliona dolara.

To je više nego što su njegova dva glavna demokratska rivala skupila zajedno, navodi AP.

Američka agencija navodi da to znači da je Trampov fond za predstojeću kampanju porastao na čak 40,8 miliona dolara, što do sada nije uspio nijedan predsjednik koji se tokom prvog mandata spremao za reizbor.

Izvori iz Trampovog tima za kampanju naveli su da je 99 odsto donacija iznosilo 200 dolara ili manje, a prosjek je 34,26 dolara.

Uz to, Republikanski nacionalni komitet (RNC) prikupio je u prvom kvartalu ove godine 45,8 miliona dolara, što je najveća suma ikada zabilježena u godini u kojoj se ne održavaju izbori.

Podsjeća se da je Tramp zvanično najavio da će se ponovo kandidovati za Bijelu kuću svega nekoliko sati pošto je preuzeo vlast 2017, što je bilo najranije u odnosu na bilo kojeg njegovog prethodnika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније